بررسی نحوه عملکرد داروهای پوکی استخوان

در طول زندگی شما ، تمام استخوان های شما به طور مداوم تجزیه و بازسازی می شوند. با افزایش سن – به خصوص پس از یائسگی – استخوان ها با سرعت بیشتری تجزیه می شوند. از آنجا که بازسازی استخوان با سرعت کمتری انجام می شود ، استخوان ها خراب شده و ضعیف می شوند بنابراین فرد دچار پوکی استخوان می‌شود. در این مطلب از سایت دکتر امیر قنبریان متخصص درمان دیسک کمر اصفهان نحوه عملکرد داروهای پوکی استخوان را مورد بررسی قرار می دهیم. بیشتر داروهای پوکی استخوان باعث کاهش سرعت تجزیه استخوان ها می شوند. برخی از آنها با سرعت بخشیدن به روند استخوان سازی کار می کنند. هر دو مکانیسم باعث تقویت استخوان و کاهش احتمال شکستگی می شود.

داروهای کمک کننده به تسریع روند استخوان سازی

داروهای استخوان سازی عبارتند از:

  • تریاپاراتید ( فورتئو) (Teriparatide Forteo)
  • نوع ایرانی آن سینو پار Cinnopar است .
  • آبالوپاراتید (تیملوس) (Abaloparatide Tymlos)
  • روموزوماب ( اونیتی) (Romosozumab Evenity)

این نوع داروها به طور معمول برای افرادی که تراکم استخوان بسیار کمی دارند ، دچار شکستگی شده اند یا پوکی استخوان ناشی از مصرف داروهای استروئیدی دارند ، اختصاص دارد.Teriparatide و abaloparatide نیاز به تزریق روزانه دارند. مطالعات روی موشهای آزمایشگاهی افزایش خطر ابتلا به سرطان استخوان را نشان داد ، بنابراین این داروها در افرادی که در معرض خطر بالای سرطان استخوان هستند استفاده نمی شود. تاکنون افزایش سرطان استخوان در انسانهایی که این داروها را مصرف کرده اند مشاهده نشده است.

روموزوزوماب بصورت تزریق ماهانه در مطب پزشک تجویز می شود. این یک داروی جدید است و عوارض جانبی طولانی مدت آن هنوز شناخته نشده است ، اما این دارو به افرادی که اخیراً سکته مغزی یا قلبی داشته اند داده نمی شود. درمان پس از ۱۲ دوز ماهانه متوقف می شود.

نکاتی برای مصرف داروهای پوکی استخوان | دکتر امیر قنبریان | درمان دیسک کمر اصفهان

طول مدت مصرف داروهای سازنده استخوان مانند فورتئو یا سینوپار

داروهای سازنده استخوان مانند فورتئو یا سینوپار می توانند فقط برای یک یا دو سال مصرف شوند و پس از توقف دارو دوباره استخوان شروع به پوک شدن می کند.بنابراین پس از قطع داروی فوق برای محافظت از استخوان ساخته شده ، باید مصرف داروی تثبیت کننده استخوان مانند بیس فسفونات را شروع کنید.‌

درمان پوکی استخوان با مصرف دارو

به عنوان تنها درمان پوکی استخوان به طور کامل به دارو اعتماد نکنید. تغییر در شیوه زندگی نیز مهم است که شامل :

  1. ورزش: تحرک بدنی و فعالیت های بدنی که تعادل و وضعیت بدن را بهبود می بخشد ، می توانند استخوان ها را تقویت کرده و احتمال شکستگی را کاهش دهند. هرچه شما بیشتر فعال و انعطاف پذیر باشید ، احتمال افتادن و شکستن استخوان کاهش می یابد.
  2. تغذیه ی خوب: رژیم غذایی سالم داشته باشید و اطمینان حاصل کنید که به اندازه کافی کلسیم و ویتامین D مصرف می کنید.
  3. سیگار کشیدن را ترک کنید: سیگار کشیدن باعث از بین رفتن استخوان می شود.

امیر قنبریان کایروپراکتیک اصفهان در ۲۴


مطالب پیشنهادی جهت مطالعه :

بهترین حرکات ورزشی برای درمان خار پاشنه

علل احساس درد در کف پا

علل و علائم شل شدن مفاصل یا هایپرموبیلیتی

دیدگاه خود را بنویسید