دکتر امیر قنبریان
متخصص کایروپرکتیک در اصفهان
درمان کیفوز بستگی به علت ایجادکننده وعلائم آن دارد.
داروها:
مسکن های ضد درد:در بیمارانی که درد دارند مثل سالمتدانی که در اثر شکستگی دچار قوز می شوند اقدامات طب فیزیکی برای کاهش درد در مرحله اول انجام می گردد. مسکن هایی ماننداستامینوفن، ایبوپروفن(ادویل،ژلوفن )وناپروکسن نیز استفاده می شود . باید دقت کرد که این داروها در سالمندان می توانند باعث خونریزی معده یا اختلال کار کلیه گردند
داروهای درمان اسئوپوروز(پوکی استخوان) در برخی بیماران کیفوز که علت کیفوز، شکستگی یا کم شدن ارتفاع مهره است استفاده می شوند.
درمان:
ورزشها: ورزشها کششی میتواند باعث بهبود انعطاف پذیری ستون مهره هاشود.
ورزشهایی که باعث تقویت عضلات شکم می شود، میتواند باعث بهتر شدن وضعیت قامت شود. بیمار ارزیابی می شود و بر اساس وضعیت عضلات؛ ورزشهای کششی و تقویتی برای ستون فقرات برنامه ریزی می شود. در برخی موارد برای بیمار برنامه توانبخشی پیشرفته ستون فقرات تجویز می شود. گاهی با تخیص متخصصین طب فیزیکی از بیوفیدبک برای بهتر شدن وضعیت عضلات استفاده می شود.
بریس: کودکانی که قوز(کیفوز) نوع شوئرمان دارند،ممکن است با استفاده از بریس در سنین رشد که هنوز استخوانها درحال رشد هستند، کیفوز انها کنترل شود. در افرادی که بعلت پوکی استخواندر معرض قوز پشتی قرار دارند نوعی از بریس که توسط دکتر مهرشید سینکی از پیشگامان طب فیزیکی در مایو کلینیک طراحی شده به بیماران توصیه می شود. این بریس در بخش طب فیزیکی و توانبخشی بیمارستان فیروزگر در قسمت ارتوپدی فنی تولید شده و به بیمارانی که نیاز دارند داده می شود.
درمانهای جراحی کیفوز:
اگر کیفوز شدید است بخصوص اگر انحنای غیر طبیعی ستون فقرات باعث فشار روی اعصاب نخاعی یا ریشه اعصاب میشود، دراینحالت ممکن است جراحی لازم باشد. جراحی کیفوز توسط فوق تخصص ستون فقرات انجام می شود.
شایعترین نوع جراحی به نام اسپینال فیوژن ،که دو یا چند مهره را به هم می چسبانند، میباشد.عوارض جراحی شامل خونریزی ، عفونت، درد و آسیب عصب، ارتریت و تحلیل یا دژنراسیون دیسک میباشد. ممکن است جراحی مجدد نیز انجام شود.