تشخیص و درمان شانه یخ زده یا فروزن شولدر | درمان دیسک کمر اصفهان

چگونگی تشخیص و درمان شانه یخ زده یا فروزن شولدر

در این مطلب از سایت دکتر امیر قنبریان متخصص درمان دیسک کمر اصفهان تشخیص و درمان شانه یخ زده یا فروزن شولدر را مورد بررسی قرار می دهیم. فروزن شولدر یا شانه یخ زده واژه‌ای است که در موارد خشکی مفصل شانه در پی عوامل مختلفی که به وجود می‌آید به کار برده می شود. این اختلال در افراد میانسال بیشتر دیده می شود در مقایسه خانم ها نسبت به آقایان بیشتر مبتلا می شوند.

عوامل ایجاد شانه یخ زده در افراد

  • تاندونیت های شانه
  • عدم حرکت ناشی از برخورد و تروما
  • بیماری های قلبی
  • قند یا دیابت
  • کم تحرکی پس از مواردی مانند شکستگی
  • آرتریت روماتوئید
  • RSD reflex sympathetic dystrophy یا مشکل فعال شدن بیش از حد اعصاب سمپاتیک در ناحیه
  • آرتروز

بیماران معمولاً اختلالاتی مانند دردهای شبانه که می تواند حتی از خواب بیدار کند مواجه می شوند.

روش ارزیابی مفصل شانه یا گلنوهومرال در بیماران فروزن شولدر یا شانه یخ زده

پزشک متخصص ارتوپدی یا فیزیوتراپیست متخصص میتوانند ارزیابی ها را به دو حرکت فعال و غیر فعال تقسیم نمایند در حرکت فعال از بیمار خواسته می شود تا اندام فوقانی خود را به پشت کمر و یا پشت گردن ببرد در صورتی که با اندام مقابل بررسی شود می توان میزان کوتاهی را متوجه شد. در حرکت غیر فعال که می تواند به دو مرحله حاد به علت درد و اسپاسم و مزمن به علت سفتی کپسول مفصلی تقسیم می شود تست های تشخیصی و بالینی را متخصص مربوطه انجام دهد این تست ها شامل انجام حرکت‌های مفصل joint play movement میباشند.

عوامل ایجاد بی‌حسی در شانه | درمان دیسک کمر اصفهان

روش های درمان برماری فروزن شولدر یا شانه یخ زده

در مرحله حاد می بایست از یخ یا گرمای سطحی دامنه حرکتی به صورت اکتیو و همچنین موبیلیزیشن اسپاسم عضلانی را از بین برد در تکنیکهای درمانهای دستی که توسط فیزیوتراپیست حرفه‌ای و کارآزموده انجام می شود شامل تکنیک های گلاید تحتانی inferior Glide میباشند همچنین فیزیوتراپیست کارازموده با آموزش تمریناتی مانند self mobilisation , wand exercise , تمرینات پاندولی بیمار را در انجام این تمرینات راهنمایی نموده و تشویق می نماید تا در جلسات بعدی بتواند میزان محدودیت را بررسی نموده و تمرینات جدیدتری را به بیمار آموزش دهد.

نکته بسیار مهم در این عارضه توجه به جلوگیری از کیفوز بیش از حد و پروترکشن کمربند شانه ای می باشد. زیرا در این گونه افراد شانه به علت افزایش کیفوز محدودیت هایی را خواهد داشت. که نتیجه تا منجر به فروزن شولدر و یا شانه یخ زده می شود. اما درمان در مرحله مزمن شامل استفاده از تکنیک هایی که بتوان قسمت قدامی و تحتانی کپسول مفصلی را باز نمود می باشد برای این کار فیزیوتراپیست متخصص با استفاده از خواص بسیار مفید اولتراسوند برای اینگونه بیماران بافت را پرخون نموده تا بتواند تکنیک های قوی تری را در درمان های دستی برای کشش کپسول مفصلی انجام دهد.

نکته مهم در شانه یخ زده

نکته بسیار مهم این است که بعضی از محققین اعتقاد دارند که عارضه کپسولیت یا التهاب کپسول مفصل شانه که در درازمدت شانه یخ زده می شود. می تواند به صورت خود به خودی در دوازده ماه بهبود یابد. هرچند که این موضوع به دلیل قابل توجهی برای اینکه اینگونه بیماران از خواص بسیار مفیده فیزیوتراپی و درمانهای دستی و کشش بهبود یابد. هرچند که این موضوع دلیل قابل توجهی برای اینکه اینگونه بیماران از خواص بسیار مفید فیزیوتراپی و درمانهای دستی و کشش بهره‌مند نشوند نمی باشد.


مطالعه بیشتر :

مقایسه درمان های مختلف گردن درد

تشخیص آسیب و پارگی مینیسک زانو

تمرینات ایزومتریک برای درمان گردن درد