اثرات کفش پاشنه بلند بر استخوان و عضلات کف پا | درمان دیسک کمر اصفهان

بررسی اثرات کفش پاشنه بلند بر استخوان و عضلات کف پا

هنگامی که کف پا رو به پایین قرار می گیرد، فشار زیادی به قسمت پلانتار (کف) پنجه پا وارد می شود. هرچه ارتفاع پاشنه بیشتر باشد. این فشار نیز به تناسب آن بیشتر خواهد بود. در این مقاله از سایت دکتر امیر قنبریان متخصص درمان دیسک کمر اصفهان اثرات کفش پاشنه بلند بر استخوان و عضلات کف پا را مورد بررسی قرار می  دهیم.

این فشار مضاعف همچنین می تواند عامل ایجاد درد و انواع و اقسام ناهنجاری های پا از قبیل قوز شست و نوروما باشد. از سوی دیگر وضعیت سوپیناسیون پا راستای قرارگیری تاندون آشیل را تغییر داده و به وضعیتی می انجامد که تحت عنوان تغییر شکل هگلوند (Haglund deformity) شناخته می شود. کفش پاشنه بلند همچنین موجب سفت شدن تاندون ها و لیگامان های قوس کف پا می گردد. این مشکل که با نام فاشییت پلانتار (Plantar Fasciitis) خوانده می شود. می تواند باعث ایجاد درد در قوس کف پا گردد.

انگشتان پا و کفش پاشنه بلند

پوشیدن کفش پاشنه بلند باعث می شود که انگشتان پا با زور و تحت فشار جاذبه در فضای تعبیه شده محدودی که برای انگشتان است جای گیرند. در صورتی که این فضا تنگ باشد. انگشتان به هم فشرده شده و درنتیجه داخلی ترین و خارجی ترین انگشتان دچار وضعیتی به نام انگشت چکشی (Hammertoe) می شوند. حتی در مورد کفش هایی که محل انگشتان آن ها بازتر است نیز فشار وارد شده بر انگشتان و پوست پا موجب بروز معضلاتی چون تاول، پینه و میخچه پا می گردد.

روش های محافظت در برابر آسیب های کفش پاشنه بلند

علی رغم تمام آنچه که گفتیم، پیروی از مد و فشن روز تا حد زیادی ایجاب می کند که بیشتر افراد به این زودی ها از پوشیدن کفش های پاشنه بلند دست نکشند. به همین منظور باید به دنبال راهکارهایی باشیم که تا حد امکان عوارض کفش پاشنه بلند را بر سلامتی جسمی ما کاهش دهند.

عوارض کفش پاشنه بلند | درمان دیسک کمر اصفهان

راه های پوشیدن کفش باشنه بلند با کمترین عوارض ممکن

توصیه های زیر به شما کمک می کنند که در عین حال که از آخرین مد روز کفش مجلسی و پاشنه بلند پیروی می کنید. میزان آسیب به مفاصل و سیستم عضلانی اسکلتی خود را به حداقل برسانید:

  • از کفش های پاشنه بلند فقط در موقعیت های خاص و مهمانی ها استفاده کنید.
  • اگر می خواهید در محل کار خود نیز کفش پاشنه بلند بپوشید. کفش هایتان را همراه خود ببرید و در مسیر از کفش های راحت استفاده کنید.
  • سعی کنید در طول روز تا جای ممکن پاهایتان را از کفش بیرون آورده و به آن ها استراحتی بدهید.
  • به جز موارد ضروری، در بقیه مواقع برای پیاده روی از کفش های تخت با کفی محافظ پاشنه و ارتفاع پاشنه کمتر از نیم اینچ استفاده کنید.
  • در هنگام خرید کفش سعی کنید کفش هایی با پاشنه کوتاه تر را انتخاب کنید. همانطور که گفتیم هرچه ارتفاع پاشنه کفش کمتر باشد فشار وارده بر مفاصلتان نیز کمتر خواهد بود.

ورزش را فراموش نکنید

چه قبل از پوشیدن کفش پاشنه بلند و چه در طول روز و به عنوان نرمش روتین روزانه، حرکات کششی را در برنامه خود بگنجانید. سعی کنید از اعمال فشار بیش از حد بر روی مفاصلتان در حین ورزش خودداری کنید. ورزش هایی مانند شنا به شما کمک می کنند که بدون فشار زیاد به مفاصل، خود را برای پوشیدن کفش پاشنه بلند آماده کنید.

در نهایت، به یاد داشته باشید که هیچ زیبایی و مدی ارزش سلامتی شما را ندارد. سعی کنید تا جایی که می شود کفش های راحت و بدون پاشنه را برای استفاده روزمره خود انتخاب کنید. در صورتی که ناچار به استفاده از کفش پاشنه بلند هستید. سعی کنید تا حد امکان مدت زمان پوشیدن این کفش ها را در طول روز کاهش دهید.

نتیجه نهایی

کفش های پاشنه بلند مدت هاست که جایگاه خود را در عرصه مد و پوشاک تثبیت کرده اند. و بسیاری از خانم ها خواه ناخواه در شرایط خاص مجبور به پوشیدن این کفش ها می شوند. می دانیم که این کفش ها عوارض بی شماری را برای کمر و مفاصل اندام تحتانی ایجاد می کنند و بنابراین شناخت این آسیب ها و تلاش در جهت پیشگیری از آن ها می تواند تجربه پوشیدن کفش پاشنه بلند را به تجربه ای خوشایندتر و با عوارض کمتر مبدل سازد.


مطالعه بیشتر :

علائم کیست منیسک چیست؟

تمرینات ورزشی بعداز تعویض مفصل لگن

درمان های رایج برای خشکی مفصل