درمان درد سیاتیک کمر در اصفهان توسط آقای دکتر امیر قنبریان، دکترای پزشکی و متخصص کایروپرکتیک از آمریکا، دارای بوردهای ایالتی و ملی آمریکا NBCE، عضو انجمن علمی کایروپرکتیک کالیفرنیا CCA، برای آشنایی بیشتر و تماس با آقای دکتر امیر قنبریان بهترین دکتر درمان درد سیاتیک در اصفهان کلیک کنید.
علت سیاتیک
درد سیاتیک بیشتر در سنین ۵۰-۳۰ سالگی بوجود میاید و علت عمده آن پاره شدن دیسک بین مهره ای است.
بدنبال وارد شدن فشار بیش از حد به ستون مهره، قسمت حلقوی محیطی دیسک ( آنولوس فیبروزوس) پاره شده و قسمت مرکزی ( نوکلئوس پولپوزوس) از بین شکاف پارگی به بیرون راه پیدا می کند. این قسمت بیرون زده را هرنی یا فتق می گویند.
مهمترین مشکلی که در فتق دیسک کمر بوجود میاید اینست که قسمت بیرون زده به ریشه های عصبی که در حال بیرون آمدن از نخاع و مهره هستند فشار وارد می کند.
همچنین تماس مواد شیمیایی تشکیل دهنده قسمت ژلاتینی دیسک با ریشه های عصبی موجب تحریک و التهاب آن ها می شود. این فشار و التهاب عصب موجب بروز علائم سیاتیک می گردد.
در ستون مهره کمری این تغییرات بیشتر در دیسک بین مهره های ۳ و ۴ و دیسک بین مهره های ۴ و ۵ ایجاد می شود.
علائم سیاتیک
شایعترین علائم سیاتیک دردی در ناحیه کمر است که در مفصل ران ، باسن و تا پشت یک پا امتداد مییابد. این درد معمولاً تنها بر یک پا تأثیر میگذارد و با نشستن، سرفه و عطسه کردن تشدید میگردد.
در پای درگیر ممکن است گاهی اوقات احساس کرختی، ضعف یا سوزش داشته باشید. به نظر میرسد که علائم سیاتیک به صورت ناگهانی بروز میکنند و میتوانند چند روز تا چند هفته طول بکشد.
پیشگیری از سیاتیک
اگر یکبار به درد سیاتیک دچار شده باشید، این امکان وجود دارد که این درد در آینده به سراغ شما بیاید. اما با انجام کارهای زیر میتوانید احتمال وقوع آن را کاهش دهید:
-پیشگیری از سیاتیک با ورزش منظم
– پیشگیری از سیاتیک و حفظ وضعیت اندامی خوب
– پیشگیری از سیاتیک و خم شدن بر روی زانوها به هنگام بلند کردن اجسام سنگین
این اقدامات میتوانند به شما کمک کنند تا از صدمات کمر که منجر به بروز سیاتیک میشوند، اجتناب کنید.
علائم درد سیاتیک کمر
شایعترین علائم سیاتیک کمر، دردهای پشت است که از طریق ران و باسن و پایین یک پا گسترش می یابد. درد معمولا تنها در یک پا تاثیر می گذارد و ممکن است زمانی که شما نشسته، سرفه، یا عطسه می کنید بدتر شود.
پا نیز ممکن است در زمان هایی احساس بی حسی و ضعف کنید. علائم سیاتیک به طور ناگهانی ظاهر می شوند و می تواند برای روزها یا هفته ها طول بکشد.
درمان درد سیاتیک کمر
یخ و گرما در درمان درد سیاتیک کمر
درمان درد سیاتیک در اصفهان | مراحلی که شما می توانید در منزل درد سیاتیک کمر را به سهولت کاهش دهید: گذاشتن حوله گرم یا به خصوص کیسه یخ است که می تواند مفید باشد. اعمال گرما یا یخ به مدت ۲۰ دقیقه هر دو ساعت باید انجام شود و یا سعی کنید متناوبا از گرما و یخ استفاده کنید .
دارو درمانی درد سیاتیک کمر
مصرف مسکن ها می تواند به تسکین کوتاه مدت درد سیاتیک کمر کمک کنند. استامینوفن و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند: آسپیرین، ایبوپروفن و ناپروکسن در تسکین درد سیاتیک کمر موثرند. پزشک شما ممکن است با تزریق های استروئیدی التهاب را کاهش دهد.
کشش کمر در درمان درد سیاتیک کمر
در حالی که درد سیاتیک کمر خود را درمان می کنید، سعی کنید خودتان را فعال باقی نگه دارید. حرکت در واقع می تواند به کاهش التهاب و درد کمک کند.
یک فیزیوتراپیست می تواند به شما نشان دهد که چگونه به آرامی، کشش قسمت عقب ران و کمر را انجام دهید. با توجه به وضعیت پزشکی شما، برخی ورزش ها ممکن است توصیه نشود. پزشک شما ممکن است راه رفتن کوتاه مدت را توصیه کند.
تزریق در ستون فقرات و درمان درد سیاتیک کمر
در موارد شدید، پزشک ممکن است تزریق استروئید به ناحیه ستون فقرات را به منظور کاهش التهاب توصیه کند. این روش، ارائه دارو به طور مستقیم به ناحیه اطراف عصب سیاتیک است.
جراحی در درمان درد سیاتیک کمر
جراحی بخشی از فتق دیسک کمر را برای از بین بردن فشار بر روی عصب سیاتیک حذف می کند. بعضی از بیماران برای رهایی از این نوع درد سیاتیک کمر از عمل جراحی استفاده می کنند.
توانبخشی در درمان درد سیاتیک کمر
درمان درد سیاتیک در اصفهان | پس از عمل جراحی پشت، شما به طور کلی از رانندگی، بلند کردن اجسام، یا خم شدن به جلو برای حدود یک ماه باید جلوگیری کنید. پزشک شما ممکن است فیزیوتراپی رابرای کمک به شما در تقویت عضلات پشت توصیه کند. هنگامی که بهبودی کامل خود را بدست آوردید، یک فرصت عالی است تا شما به عقب بر گردید و به همه فعالیت های عادی خود ادامه دهید.
علت درد سیاتیک کمر
کوتاه شدن عضلات و درد سیاتیک کمر
کوتاه شدن ویامنقبض شدن عضلات در اثر فشاری است که یکباره برعصب سیاتیک وارد می شود که درد شدیدی را همراه دارد . نتیجه آن تنبلی و به کارنگرفتن عضلات در زندگی عادی میباشد که معمولا بافشار های چندانی در گیر نمی شوند منجر به بروز درد سیاتیک کمر می شود که باید به درمان سیاتیکبپردازیم.
کم تحرکی و درد سیاتیک کمر
بسیاری از افراد در طول عمر خود تحرک زیادی ندارند ولی به ناگاه درهوای آزاد هوس دوچرخه سواری کرده یاشروع به دویدن در سرعت های بالا می کنند. دردرجه اول عضلات شدیدا تنبل می شوند وهمین تنبلی به کوتاه شدن ختم شده وبرعصب سیاتیک فشار ودردهای زیادی را وارد می کند.
جا به جا شدن مهره ها و درد سیاتیک کمر
در برخی مواردضربه های ناگهانی مانند حرکات تمرینی یک ضرب دوضرب یا تصادفات رانندگی باعث جابه جاشدن مهره های کمر می شوند که موجب وارد شدن فشار شدید بر اعصاب و درد های عصبی و درد عصب سیاتیک می شوند.
کم شدن فاصله بین مهره ها و درد سیاتیک کمر
گاهی اوقات به دلیل کم شدن فاصله بین مهره ها فشار زیادی بررشته های عصبی وارد می شود که همین فشار به درد شدیددر ناحیه کمر وپشت ران می انجامد .
این حالت در میان وزنه برداران وکسانی که با وزنه سروکار دارند و تمرین های سنگین که فشار عمودی بر کمر وارد میکند شایع تر است.
ازاین رو توصیه می شود پس از پایان تمرینات حرکات کششی مانند آویزان شدن از میله بار فیکس راجراکنید اگرتوجهی نکنید ممکن است پس ازچند سال تمرین به انواع دردها از جمله درد سیاتیک کمر دچار شوید .
اسپاسم های شدید عضلات و درد سیاتیک کمر
عضلاتی که تابه امروز فعالیت چندانی ندارند به یکباره بافعالیت های شدید وکشش های ناگهانی روبه رو می شوند به دلیل اینکه تاب و تحمل این کشش ها را ندارند شدیدا منقبض شده واین انقباض تا مدت ها ادامه پیدا کرده وتبدیل به اسپاسم می شود.
وبه دلیل وارد شدن درد برعصب سیاتیک دردی شدیدی درنواحی کمر و پشت ران ها بروز می کند. استراحت درچند روز اول واستفاده از دارو های شل کننده عضلات ضروری بوده و ورزش درمانی پس از رفع اسپاسم های عضلانی باید انجام شود.