درمان فیزیوتراپی خارپاشنه

تشخیص

طی آزمایش فیزیکی، پزشک به دنبال نقاط حساس به لمس در پا می گردد. محل درد می تواند به تشخیص علت خار پاشنه کمک کند.

عکس برداری

به طور معمول آزمایشی برای تشخیص مورد نیاز نیست و تنها با استفاده از سوابق و بررسی فیزیکی تشخیص داده می شود. بعضا ممکن است پزشک شما پیشنهاد یک عکس برداری با اشعه ی ایکس یا تست ام آر آی (MRI) را داده تا مطمئن شود درد شما در اثر مشکل دیگری به وجود نیامده باشد. مثل یک ترک به وجود آمده در اثر تنش یا یک عصب تحت فشار.

در بعضی موارد اشعه ی ایکس یک برآمدگی زائد استخوانی را آشکار می کند که از استخوان پاشنه به جلو آمده است. در گذشته این برآمدگی ها علت درد پاشنه پا شناخته شده و با عمل جراحی برداشته می شدند، حال آنکه بسیاری از افراد که این برآمدگی استخوانی در آن ها وجود دارد هیچ دردی در پاشنه ی خود احساس نمی کنند.

درمان های فیزیوتراپی

در بیشتر موارد برای خار پاشنه و درمان آن و برای از بین بردن درد و آسیب ها نیازی به عمل جراحی نیست و معمولا با درمان های محافظه کارانه می توان به نتیجه رسید. فیزیوتراپیست ها قادرند علت و نوع درد پاشنه را تعیین کرده و با توجه به آن درمان مناسبی پیشنهاد دهند. با انجام درمان درد خار پاشنه از بین می رود. بسته به شرایط روش های درمانی زیر برای بیماران در نظر گرفته می شود

طب سوزنی:

به منظور کاهش درد و التهاب و افزایش گردش خون

ماساژ دادن کف پا :

به وسیله ی قوطی نوشابه خنک یا غلطک (به منظور افزایش گردش خون، کاهش التهاب وهمچنین از بین بردن بافت آسیب دیده همراه با کشیدن ماهیچه ها و فاسیای پا)

شوک ویو تراپی:

یک روش درمان غیرتهاجمی (بدون جراحی) جدید که سیستم ترمیم بدن را فعال کرده و با به وجود آمدن رگ های خونی رسیدن مواد غذایی به ناحیه  مورد نظر افزایش می یابد.

درمان فراصوتی:

به سوخت و ساز سلول کمک کرده و نفوذپذیری غشای آن را زیاد می کند در نتیجه ترمیم بافت بهتر صورت می پذیرد.

لیزر:

در مدیریت درد خار پاشنه کمک می کند.

 درمان دستی:

این درمان اثر قابل توجهی بر بازگردانی توانایی های حرکتی به استخوان ها و ماهیچه های پا دارد، همچنین به کاهشدرد کف پا و پاشنه پا و گرفتگی عضلات کمک می کند.

فوت تیپینگ (بستن پا):

این عمل پا را در یک حالت نگاه داشته و آن را حمایت می کند بدین گونه عضلات و رباط های تحت تنش به حال استراحت در می آیند.

 نرمش های تقویتی:

کشیدن عضلات تحت فشار یا فاسیا همچون نرمش های تقویتی پا و مچ آن می تواند به کاهش فشار وارد بر فاسیا کمک کند.

اگرچه درد پاشنه ی پا ممکن است تنها ناراحتی کوچکی به وجود آورد ولی با گذشت زمان می تواند بدتر شده و باعث دردهای شدیدی بشود. خوشبختانه در اکثر موارد می توان فقط به درمان های محافظه کارانه بسنده کرد. معمولا افرادی که از درد خار پاشنه پا رنج می برند به این درد و دیگر علائم آسیب توجه نمی کنند، ولی توجه نکردن به مشکل تنها آن را بدتر می کند و مهم است که فرد برای جلوگیری از آسیب های آتی هرچه زودتر به دنبال راه درمان خار پاشنه پا بگردد.


دکتر امیر قنبریان

دکترای پزشکی و متخصص کایروپرکتیک از آمریکا

دارای بوردهای ایالتی و ملی آمریکا NBCE

عضو انجمن علمی کایروپرکتیک کالیفرنیا CCA