آیا میتوان از اسکولیوز و پوکی استخوان پیشگیری کرد؟
حتی اگر سابقه خانوادگی هر یک از این بیماریها را داشته باشید، ممکن است بتوانید خطر ابتلا به اسکولیوز و پوکیاستخوان را کاهش دهید.
روشهای پیشگیری از این بیماریها عبارتاند از:
رژیم غذایی سالم:
رژیم غذایی سرشار از کلسیم و ویتامین D میتواند خطر ابتلا به پوکیاستخوان را کاهش دهد. به نوبه خود، ممکن است از اسکولیوز مرتبط با پوکیاستخوان جلوگیری کند.
انجام ورزش:
فعالیتهایی مانند بدنسازی، پیادهروی، آهسته دویدن و تنیس میتواند به جلوگیری از ضعف استخوانها کمک کند. این فعالیتها همچنین میتوانند از بدتر شدن اسکولیوز جلوگیری کنند.
مراجعه منظم به پزشک:
اگر پوکیاستخوان دارید، برای جلوگیری از تحلیل بیشتر استخوانها تحتنظر یک متخصص باشید و درمانهای لازم را دریافت کنید. این موضوع به کاهش خطر اسکولیوز ناشی از پوکیاستخوان کمک میکند. همچنین احتمال شکستگی را به حداقل میرساند.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه نمود؟
اگر اسکولیوز در کودکی یا نوجوانی تشخیص داده شود، بهتر است برای جلوگیری از پیشرفت انحنا درمان سریعتر آغاز شود. همچنین توصیه میشود که در صورت داشتن سابقه خانوادگی پوکیاستخوان به پزشک خود این موضوع را اطلاع دهید. پزشک ممکن است آزمایشهای خاصی را برای تعیین خطر ابتلای شما به این بیماری برای شما تجویز کند.
علاوه بر این، در صورت داشتن موارد زیر با پزشک خود مشورت کنید:
- کمردرد جدید و بدون دلیل
- درد پس از آسیبهایی مانند تصادف و سقوط
- شانهها یا لگنی که بهتازگی نابرابر شدهاند
- تنگی نفس
- مشکل در راهرفتن
کلام آخر:
اسکولیوز و پوکیاستخوان هر دو بر ستون فقرات تأثیر میگذارند. اسکولیوز باعث ایجاد انحنای غیرطبیعی در ستون فقرات میشود و پوکیاستخوان باعث ضعیفشدن استخوانها از جمله استخوانهای ستون فقرات میشود.
پوکیاستخوان بهخصوص در افراد مسن میتواند منجر به اسکولیوز شود. این موضوع به این دلیل است که پوکیاستخوان تراکم و استحکام استخوان را در ستون فقرات کاهش میدهد و منجر به انحنا میشود.
صرفنظر از سن خود، همچنین میتوانید با اتخاذ برخی اقدامات سبک زندگی، مانند ورزش منظم و خوردن یک رژیم غذایی مغذی و متعادل، خطر ابتلا به هر دو بیماری را کاهش دهید.
آشنایی با خدمات کایروپراکتیک مطب دکتر امیر قنبریان در اصفهان
دکتر امیر قنبریان متخصص کایروپراکتیک اصفهان در کلینیک۲۴