نحوه تشخیص و درمان آسیب‌های مچ دست | درمان دیسک کمر اصفهان

روش های تشخیص و درمان آسیب‌های مچ دست

در ادامه این مقاله از سایت دکتر امیر قنبریان متخصص درمان دیسک کمر اصفهان به بررسی راه های تشخیص و درمان آسیب‌های مچ دست خواهیم پرداخت.

چگونگی تشخیص درد مچ دست

معاینات جسمانی جهت تشخیص می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • بررسی مچ دست برای یافتن نقاط حساس به درد، نقاط متورم و نقاطی که دچار تغییر شکل شده‌اند
  • ارزیابی گستره‌ی حرکتی مچ دست با حرکت دادن آن در جهات مختلف
  • ارزیابی قدرت مشت و ساعد
  • پزشک در برخی موارد انجام تست‌هایی مانند: انواع تصویربرداری‌ها، آرتروسکوپی و تست‌های اعصاب را تجویز می‌کند که در ادامه آنها را بررسی می‌کنیم.

مطالعه بیشتر : مراقبت خانگی پس از جراحی ستون فقرات

انواع تصویربرداری‌ها

تصویربرداری با پرتوی ایکس

معمول‌ترین نوع تصویربرداری برای مچ دست است. این نوع تصویربرداری به کمک تابش اندکی اشعه‌ی ایکس می‌تواند شکستگی‌ها و علائم آرتروز استخوانی را نمایان سازد.

سی‌تی اسکن

این اسکن می‌تواند جزئیات بیشتری از استخوان‌های مچ دست و همینطور شکستگی‌هایی که ممکن است در تصاویر پرتوی ایکس مشخص نشوند را نمایان سازد.

ام‌آر‌آی

ام‌آر‌آی به کمک امواج رادیویی و یک میدان مغناطیسی قوی، تصاویری جزئی از استخوان‌ها و بافت‌های نرم اطراف آنها فراهم می‌آورد. برای انجام ام‌آرآی مچ دست، ممکن است نیازی نباشد تا به طور کامل در دستگاه ام‌آرآی قرار گیرید؛ این کار را می‌توان با قرار دادن دست در دستگاهی کوچک‌تر نیز انجام داد.

فراصوت

این تست ساده و غیر تهاجمی به مصور سازی تاندون‌ها، رباط‌ها و کیست‌ها کمک می‌کند.

آرتروسکوپی

اگر روش‌های تصویربرداری بی‌نتیجه بودند، آنگاه پزشک روش آرتروسکوپی را اجرا می‌کند؛ روشی که در آن ابزاری به نام آرتروسکوپ که به اندازه‌ی یک مداد میباشد را از طریق ایجاد برش‌های کوچکی روی پوست وارد مچ دست می‌کنند. این ابزار شامل یک چراغ و یک دوربین کوچک است که تصاویر را بر روی یک مانیتور تلویزیونی نمایش می‌دهد. برای ارزیابی دردهای بلند مدت در مچ دست، روش آرتروسکوپی دقیق‌ترین روش بحساب می‌آید. در برخی موارد پزشک ممکن است حین ارزیابی مچ دست با روش آرتروسکوپی، برخی از مشکلات آنرا نیز برطرف ‌کند؛ به عبارتی آرتروسکوپی هم جنبه‌ی تشخیصی دارد و هم جنبه‌ی درمانی.

عوامل ایجاد درد در دست | درمان دیسک کمر اصفهان

تست‌‌های عصبی

اگر تشخیص احتمالی پزشک، سندرم تونل کارپال باشد معمولا انجام تست الکترومایوگرافی تجویز می‌شود. این تست شامل ثبت سیگنال‌های الکتریکی عضلات به کمک یک الکترود سوزنی، حین استراحت و انقباض عضلات میباشد. بررسی فعالیت‌های عصبی در عضلات نیز به عنوان بخشی از تست الکترومایوگرافی انجام می‌گیرد که در آن به طور مثال سرعت انتقال پیام‌های عصبی در تونل کارپال را بررسی می‌کنند تا ببینند دچار کاهش شده است یا خیر.

درمان

روش‌های درمانی که برای مشکلات مربوط به مچ دست وجود دارند؛ بسته به نوع، محل و شدت آسیب دیدگی، سن و وضعیت کلی سلامت بیمار بسیار متنوع میباشند.

مصرف دارو

داروهای مسکن بدون نیاز به نسخه؛ مانند: ایبوپروفن (ادویل و موترین از دیگر نام‌های تجاری این دارو هستند) و استامینوفن (همان تیلنول) میتوانند در کاهش درد مچ موثر باشند. مسکن‌های قویتر تنها با نسخه در دسترس هستند.

دکتر امیر قنبریان را در اینستاگرام دنبال کنید

درمان توانبخشی

فیزیوتراپ برای آسیب‌ دیدگی مچ دست و مشکلات مربوط به تاندون‌ها، تمرینات خاصی را به شما آموزش می‌دهد و اگر نیاز باشد تا تحت جراحی قرار بگیرید، در روند توانبخشی پس از عمل به شما کمک می‌کند. فیزیوتراپ همچنین با انجام یک ارزیابی از شرایط محیط کاریتان می‌تواند عواملی که سبب درد مچ دستتان شده است را درصورت وجود، پیدا کند.

اگر استخوانی در مچ دستتان دچار شکستگی شده باشد، نیاز است تا قطعات شکسته دوباره درکنار هم قرار گیرند تا استخوان جوش بخورد. برای تثبیت قطعات شکسته‌ی استخوان در کنار هم از گچ گیری یا آتل استفاده می‌شود. اگر مچ دست دچار کشیدگی یا پیچ خوردگی شده باشد، نیاز است تا به منظور محافظت از تاندون‌ها و رباط‌ها تا زمان بهبودی، از آتل استفاده نمایید. آتل گزینه‌ای مناسب برای آسیب دیدگی‌هایی است که در اثر حرکات تکراری در مچ دست ایجاد می‌شوند.

انواع جراحی

برخی از مواردی که ممکن است نیاز به انجام جراحی داشته باشند به صورت زیر هستند:

شکستگی‌های استخوانی

گاهی نیاز است تا به منظورکمک به جوش خوردن استخوان، قطعات شکسته‌ آن را با انجام جراحی در کنار هم تثبیت کنند. در چنین شرایطی جراح به کمک قطعاتی فلزی، تکه‌های استخوانی را به هم متصل نموده و تثبیت می‌کند.

سندرم تونل کارپال

در شرایطی که علائم سندرم تونل کارپال شدید می‌باشد، ممکن است به منظور کاهش فشار وارده به عصب، تاندونی که دیواره‌ی بالایی تونل کارپال را تشکیل داده، برش بزنند. ترمیم تاندون و یا رباط. گاهی نیاز است تا رباط‌ها و تاندون‌هایی که پاره شده‌اند، با انجام جراحی ترمیم شوند.

 


مطالعه بیشتر 

عوامل ایجاد درد در دست

تشخیص و درمان عوامل ایجاد درد پا

علل ایجاد درد و آسیب‌های آرنج