روش های درمان شکستگی مچ پا | درمان دیسک کمر اصفهان

بررسی روش های درمان شکستگی مچ پا

در مطلب امروز سایت دکتر امیر قنبریان متخصص درمان دیسک کمر اصفهان به بررسی روش های درمان شکستگی مچ پا ، که شامل درمان بدون جراحی و با جراحی می شود، می پردازیم. درمان شکستگی استخوان مچ پا به استخوانی که دچار شکستگی می باشد و شدت جراحت بستگی دارد.

روشهای درمان بدون جراحی

داروها

ممکن است پزشک مصرف داروهای مسکن غیر تجویزی مانند استامینوفن (تایلنول و غیره)، ناپروکسن سدیم (Aleve و غیره) یا ایبوپروفن (ادویل و غیره) را برای درمان شکستگی مچ پا توصیه کند.

فیزیوتراپی

پس از بهبودی استخوان، ممکن است لازم باشد که عضلات خشک و رباط ها را شل کنید. برای این کار انجام ورزش های فیزیوتراپی می تواند کمک کننده باشد.

پس از ارزیابی کامل، درمانگر فیزیکی شما درمان را آغاز می کند. او ممکن است از روش های درمانی مانند کمپرس سرد و گرم و یا تحریک الکتریکی برای کمک به درمان ورم و درد اطراف مچ پا استفاده کند.

انجام حرکات ورزشی باید جزء اصلی توانبخشی مچ پا در اثر شکستگی باشد. ورزش هایی که موجب تقویت مچ پا و بهبود دامنه ی حرکتی آن انجام می شود، بسیار مهم است. همچنین ممکن است ورزش های مخصوص لگن و زانو نیز انجام شود. به احتمال زیاد از شما خواسته می شود که یک برنامه ی ورزشی را در منزل انجام دهید. حتما باید از دستورات متخصص فیزیوتراپی پیروی کنید و در صورت وجود هر سوالی آن را بیان کنید.

تمرین راه رفتن نیز در درمان شکستگی استخوان مچ پا بسیار مهم است. درمانگر فیزیکی شما می تواند به شما کمک کند که از راه رفتن با وسایل کمکی به راه رفتن مستقل پیشرفت کنید.

چنانچه به منظور جا انداختن استخوان شکسته ی مچ پا تحت عمل جراحی قرار گرفته اید، ممکن است در اطراف محل برش جای زخم ایجاد شده باشد. فیزیوتراپ با ماساژ این ناحیه به بهبود کمک می کند. همچنین ممکن است به شما آموزش دهد که چگونه خودتان محل جای زخم را ماساژ دهید.

علل و علائم شکستگی مچ پا | درمان دیسک کمر اصفهان

روشهای عمل جراحی

عمل جراحی:

در برخی موارد ممکن است جراح ارتوپد به عمل جراحی نیاز داشته باشد تا بتواند استخوان های شکسته را توسط میله های فلزی یا پیچ و پلاک در جای صحیح خود به هم متصل کند تا در این وضعیت ترمیم شوند. پس از بهبودی کامل شکستگی استخوان مچ پا در صورتی که این ابزار موقتی باشند یا ایجاد درد کنند، از بدن خارج می شوند.

جا انداختن:

چنانچه دو انتهای استخوان شکسته از جای خود خارج شده باشند، پزشک باید این قسمت ها را در جای درست خود قرار دهد. به این روش جا انداختن گویند. با توجه به میزان درد، از شل کننده ی عضلانی، آرام بخش و یا حتی از بیهوشی عمومی برای درمان شکستگی استخوان مچ پا استفاده می شود.

آتل بندی:

به منظور ترمیم بافت، استخوان شکسته باید بدون حرکت باشد تا دو انتهای شکسته دوباره به هم جوش بخورند. در اغلب این موارد برای این کار از آتل یا گچ استفاده می شود. برای شکستگی جزئی پا ممکن است تنها به پابند طبی یا بریس و یا به کفش دارای کفی سفت نیاز باشد. در اثر شکستگی انگشت پا، انگشت شکسته به انگشت سالم کناری آتل بندی می شود و یک گاز بین آن دو قرار داده می شود.


مطالعه بیشتر :

مواد غذایی برای بهبود کمر درد

آناتومی مچ پا

حرکات اصلاحی گودی کمر

دیدگاه خود را بنویسید