بررسی تشخیص علائم شکستگی لگن در سالمندان
شکستگی لگن و عوارض ناشی از آن می توانند جان انسان را تهدید کنند. خطر ایجاد شکستگی لگن، با افزایش سن زیاد می شود. در ادامه این مطلب سایت دکتر امیر قنبریان متخصص درمان دیسک کمر اصفهان تشخیص علائم شکستگی لگن در سالمندان را مورد بررسی قرار می دهیم.
افراد مسن تر به دلیل ضعیف تر بودن استخوان ها (پوکی استخوان) بیشتر در معرض خطر شکستگی استخوان لگن قرار دارند. همچنین استفاده از داروهای مختلف، ضعف بینایی و مشکلات تعادلی، از جمله عواملی اند که می توانند خطر زمین خوردن (یکی از اصلی ترین علل شکستگی لگن) و در نتیجه شکستگی لگن در سالمندان را بیشتر کنند. درمان شکستگی لگن تقریبا همیشه نیاز به جراحی داشته و پس از آن چندین ماه فیزیوتراپی لازم خواهد بود. انجام اقداماتی در جهت افزایش چگالی استخوان ها و جلوگیری از زمین خوردن، می توانند در پیشگیری از شکستگی لگن کار آمد باشند.
علائم شکستگی لگن در سالمندان
علائم و نشانه های شکستگی لگن شامل موارد زیر می باشند :
- عدم توانایی حرکت پس از زمین خوردن
- درد شدید در باسن و کشاله ی ران
- ناتوانی در انداختن وزن بدن بر روی طرف آسیب دیده ی لگن
- گرفتگی، تورم و کبودی در اطراف باسن و لگن
- کوتاه تر بودن پا در طرف آسیب دیده ی لگن
- پیچیده پا به سمت خارج در طرف آسیب دیده ی لگن
علل شکستگی لگن در سالمندان
یک برخورد شدید (برای مثال تصادف با خودرو) می تواند در افراد در همه ی رده های سنی، علت شکستگی لگن محسوب می شود. در افراد مسن تر، شکستگی لگن معمولا در اثر زمین خوردن از حالت ایستاده ایجاد می شود. در افراد دارای استخوان های بسیار ضعیف، شکستگی لگن می تواند به سادگی در اثر ایستادن بر روی یک پا و چرخیدن، ایجاد شود.
تشخیص شکستگی لگن در سالمندان
پزشک شما معمولا می تواند بر اساس علائم و موقعیت غیر طبیعی باسن و پا، شکستگی لگن را تشخیص دهد. سپس به وسیله ی عکس برداری با اشعه ی ایکس می توان شکستگی را تایید کرده و موقعیت دقیق آن را مشخص کرد. اگر عکس برداری با اشعه ی ایکس، شکستگی را نشان ندهد ولی شما همچنان در باسن خود احساس درد دارید، پزشک ممکن است اسکن MRI یا اسکن استخوانی تجویز کرده و به کمک آن به دنبال شکستگی های بسیار کوچک و ترک های ریز بگردد.
بیشتر شکستگی های استخوان ران، در یکی از دو موقعیت زیر بر روی استخوان ران (استخوان بلندی که از لگن تا زانو ادامه می یابد) ایجاد می شوند :
- گردن استخوان ران : این ناحیه در بالای استخوان ران و درست در زیر گوی انتهای استخوان (سر استخوان ران) قرار دارد.
- ناحیه ی اینتر ترو کانتریک : این ناحیه اندکی از مفصل ران پایین تر بوده و در قسمت خارجی نیمه ی بالایی استخوان ران قرار دارد.
نوع سوم شکستگی ران که به نام شکستگی های بی قاعده از آن یاد می شود، می تواند در افرادی که برای مدت زمان های طولانی تحت درمان با دارو های افزایش دهنده ی چگالی استخوانی (بیس فسفونات) قرار گرفته اند، ایجاد شود.