بررسی علل درد پاشنه پا | درمان دیسک کمر اصفهان

بررسی علل درد پاشنه پا

هر کیلومتر پیاده‌روی چندین تن استرس بر هریک از پاهای ما وارد می‌کند. پاهای شما می‌توانند مقدار زیادی فشار و بار را تحمل نمایند. اما فشار بیش‌ازحد، از ظرفیت آن‌ها خارج است. هنگام ورزش اگر شما با پای خود بر سطوح سخت ضربه بزنید یا کفش‌هایی را بپوشید که بافت‌های حساس پا را تحریک نمایند، ممکن است دچار درد پاشنه شوید. عارضه‌ای که به‌صورت شایع پا و مچ پا را تحت تأثیر قرار می‌دهد. اگر به‌اندازه کافی به پای خود استراحت دهید، پاشنه درد معمولا بدون نیاز به عمل جراحی خودبه‌خود برطرف می‌شود.

با این‌حال بسیاری از افراد از نشانه‌های اولیه درد پاشنه خود غافل می‌شوند و به فعالیت‌هایی که باعث بروز درد پاشنه‌ی آن‌ها شده است، ادامه می‌دهند. هنگامی‌که شما باوجود درد پاشنه پا پیاده‌روی می‌کنید، تنها شرایط شما را بدتر خواهد کرد و ممکن است شما را مبتلا به شرایط مزمن و عوارض دیگری نماید.

التهاب نیام کف پا (فاسیت پلانتار)

فعالیت‌هایی مانند دویدن یا پریدن بیش‌ازحد، می‌تواند گروهی از بافت‌های بدن را به نام “فاسیا” یا ” نیام” ملتهب نماید. فاسیا یا نیام کف پا، استخوان پاشنه را به‌قاعده پنجه پا متصل می‌کند. در این حالت درد خود را در زیر پاشنه پا نشان می‌دهد. در ابتدا ممکن است درد پاشنه پا خفیف باشد اما پس از یک استراحت طولانی‌مدت با برداشتن اولین قدم درد پاشنه شعله‌ور خواهد شد.

خار پاشنه

هنگامی‌که التهاب نیام کف پا برای مدت طولانی ادامه یابد، ممکن است “خار پاشنه” (رسوب کلسیم) در کف پا شکل بگیرد. معمولا خار پاشنه درجایی که نیام کف پا به استخوان پاشنه متصل می‌شود، شکل می‌گیرد. ممکن است پزشک برای مشاهده برآمدگی‌های استخوانی درخواست تصویربرداری با اشعه ایکس را بدهد.

بررسی علل درد پاشنه پا | درمان دیسک کمر اصفهان

پرونیشن (چرخش پا به سمت داخل) بیش‌ازحد

پرونیشن بیش‌ازحد، شرایطی است که در آن پا به سمت داخل منحرف می‌شود، درنتیجه رباط و تاندون‌های موجود در پشت پاشنه پا، تحت کشش بیش‌ازحد قرار می‌گیرند. این حالت می‌تواند در اثر آسیب‌دیدگی‌های ایجاد شده در پشت، لگن، و یا زانوها ایجاد شود که ممکن است در پیان راه رفتن افراد دچار اختلال شود.

التهاب تاندون آشیل

اگر درد در پشت پاشنه شما متمرکز شده باشد، ممکن است ناحیه‌ای که در آن تاندون آشیل به استخوان پاشنه متصل می‌گردد، دچار التهاب شده باشد (بورسیت رتروکالکانه). این حالت اغلب در اثر دویدن بیش‌ازحد یا پوشیدن کفش‌هایی که به پاشنه پا برخورد داشته یا کشیده می‌شود، ایجاد می‌شود. ممکن است درد پشت پاشنه به‌آرامی در طول زمان به وجود آید، ممکن است پوست پاشنه ضخیم، قرمز و متورم شود.

سندرم تونل تارسال

ممکن است عصب بزرگی که از پشت پا عبور می‌کند، تحت‌فشار قرارگرفته یا گیر کند. سندرم تونل تارسال یک نوع نوروپاتی فشاری است که می‌تواند در مچ پا یا پا ایجاد شود.

سایر علل درد پاشنه

  • پارگی تاندون آشیل
  • کیست‌های استخوانی
  • نقرس
  • نوروما (بیماری نوروما مورتون)
  • نوروپاتی محیطی
  • آرتریت روماتوئید

تشخیص

متخصص یک معاینه فیزیکی و ارزیابی دقیق از پاشنه شما به عمل خواهند آورد، همچنین در خصوص درد و علائم شما سؤالاتی از شما پرسیده خواهد شد. همچنین مواردی همچون میزان راه رفتن و ایستادن بیمار در طول روز، نوع کفش و جزئیات مرتبط با سابقه پزشکی بیمار بررسی خواهد شد. گاهی اوقات آزمایش‌های تشخیصی بیشتر نیز نیاز می‌شود، ازجمله: آزمایش خون و اسکن تصویربرداری.

 اینستاگرام دکتر امیر قنبریان متخصص کایروپرکتیک و درمان دیسک کمر اصفهان


مطالب پیشنهادی:

تشخیص و رفع ضعف ماهیچه پا

روش های درمان ضعف ماهیچه پا

روش های درمان صافی کف پا